Lär dig att baka med surdeg

Lär dig att baka med surdeg

Mat & dryck

Detta är kursen för den som vill komma igång med surdegsbaket hemma eller bara är nyfiken på hur processen bakom det perfekta surdegsbrödet ser ut. Här utgår inga rabatter


Målgrupp


För dig som vill få djupare förståelse för processen och hantverket bakom ett riktigt surdegsbröd samt fördelarna med att äta surdegsbröd och att baka med ekologiskt mjöl.


Mål


En lust att börja baka surdeg även hemma.


Innehåll


- Hantverket och teknikerna bakom ett perfekt surdegsbröd


- Vi går igenom alla stegen; från deg till färdigt bröd!


- Man får se ”Bakom kulisserna”; hur maskinerna och stenugnen fungerar, vilka redskaps som används osv.


- Vi tittar på olika mjölsorter och pratar om varför man ska välja ekologiskt.


- Vi pratar om hälsa – varför är surdegsbröd nyttigare än ”vanligt” bröd bakat med jäst


Studiematerial


- Inga extra kostnader. - Fika ingår! Man får med sig bröden som vi bakar av + ett obakat bröd (som man kan baka hemma dagen efter) och en jäskorg (så att man kan fortsätta att baka hemma).


Om kursledaren


Claudia Luzi är utbildad konditor.