Mat & dryck

Kursbeskrivning


Lär dig att göra pasta som ett italienskt proffs!



Målgrupp


Matintresserade i alla åldrar.



Mål


Efter kursen så kommer du att kunna göra pasta som ett proffs. Du lär dig olika tekniker och får många tips och råd på hur du gör den bästa pastan.



Innehåll


Vi går tillsammans igenom de tre stegen:
Ingredienser
Mixning, knådning och jäsning
Utrullning, beskärning och kokning



Studiematerial


Allt material ingår samt alla ingredienser. Medtag egen pastamaskin!



Gruppstorlek


Denna kurs har plats för 8 deltagare.



Om kursledaren


Lucas historia handlar om en person som alltsedan barndomen har levt i många olika länder och som efter sin universitetsexamen i Rom beslutade att i sitt yrke ägna sig åt resandet inom flygbranschen.
Hans passion för det genuina italienska köket som uppstod redan som barn i familjens stora lantgård i Toscana och intresset för internationell gastronomi som hans resor i Asien förde med sig, har inspirerat Luca öppna ett laboratorium för hemlagad pasta, Lucas Pastalabb!
På sina kurser lär han praktiskt ut alla steg i pastattillverkning från deg till färdig produkt som fettuccine eller ravioli. Luca är ständigt på resande fot och han anpassar sina kurser efter önskemål, för de som redan gått grundkurs ger han gärna fortsättning och fördjupning. Man kan aldrig få nog av pasta är hans filosofi.

Kursen hålls på engelska!