Djur, natur & miljö

Kursbeskrivning


Vill du lära dig mer om friluftsliv? Här får du lära du dig grunderna för ett härligt naturmöte! Jag erbjuder diskussion, aktiviteter, föreläsning och utrymme att dela kunskap med varandra! Kursen sker utomhus och sista gången ses vi mellan 7.30-10.30, välkommen!


Målgrupp


Detta är en kurs för dig som har ingen eller liten erfarenhet av friluftsliv och har en nyfikenhet av att lära dig. Ingen är någonsin fullärd – det finns alltid nytt att lära!


Mål


Efter avslutad kurs kan du förvänta dig att du har mer kunskap om friluftsliv och förhoppningsvis känner dig inspirerad att ge dig ut på fler äventyr!


Innehåll


Kursen kommer innehålla föreläsningar, diskussioner och aktiviteter.


- Vad är friluftsliv? Historia, forskning och olika typer av aktiviteter.


- Skyldigheter och rättigheter i naturen


- Olika typer av landskap


- Förberedelser så som utrustning, kartkunskap etcetera


- Lär dig bygga ett enkelt vindskydd.


- Säkerhet


- Lär dig göra upp och släcka en eld.


- Kortare vandring med diskussion och aktiviteter.


Studiematerial


Kursen utförs helt utomhus - kläder efter väder och bra skor att gå i. Ta gärna med någon varm dryck! Till denna kurs behöver du en presenning för att bygga vindskydd med, gärna också slitstarkt snöre. Du behöver kunna transportera dig till ett naturområde inom Halmstad Kommun. Ta gärna med anteckningsmaterial.


Om kursledaren


Kursen leds av Louise Martinsson, legitimerad ämneslärare i Idrott och hälsa samt Geografi. Louise brinner för hållbarhetsfrågor både för naturen och människan och studerar just nu till yogalärare. Hon har bland annat arbetslivserfarenhet inom naturskötsel, pedagogik och gruppträning.