Data & IT

Kursbeskrivning


För dig som redan gått den tidigare kursen, men som kanske behöver lite uppfräschning av de olika delarna. Kanske har du bytt från android till iphone och behöver nya kunskaper kring din nya enhet. Ta med dig din Smartphone (Samsung, Sony, iPhone, Huawei etc.).


Målgrupp


Till dig som gått den tidigare kursen eller för dig som nyligen bytt surfplatta eller telefon och vill komma igång med den nya enheten.


Mål


Repetition är lärandets moder och vi kommer att ha workshops, diskutera olika fenomen och kanske nya funktioner på enheterna och även anpassa dem mer efter era egna behov.


Innehåll


- Vad finns det mer på telefonen som jag behöver? Så som GPS, kamerafunktioner, inställningar, strömsparläge och batterianvändning.


- Det finns saker som jag vill veta ännu mer om. Varför de finns och om jag har behov av dem.


- Hur får jag bort vissa mobilapplikationer eller hur ändrar jag dem?


- Vad betyder de meddelande som dyker upp inne i skärmen


Studiematerial


Ta med din androidtelefon, helst uppdaterad till nyaste androidversionen.


Om kursledaren


Ida Maddison är 31 år och boende i Halmstad. Född och uppväxt i småländska Västervik. Flyttade till Halmstad för studier på Högskolan och studerade där i 5 år. Har varit lite av en datornörd sen 3-årsåldern, älskar att vara ute i naturen med allt vad det innebär och blir knäsvag vid varje möte med strävhåriga taxar.