Dans

Kursbeskrivning


Kom och dansa magdans! Här kan du grunderna. Vi kommer att arbeta mycket med höfterna och lära oss några grundrörelser till orientalisk musik.


Målgrupp


Alla som gillar att dansa magdans, vuxna, yngre som äldre.


Mål


Målet med denna kurs är att lära oss att isolera och röra höfterna samt att släppa loss vårt dansande jag till den fantastiska musiken. Vi kommer också att lära oss en koreografi och gå igenom den steg för steg samt träna på rörelserna som hör till.


Innehåll


- uppvärmning


- Träning på rörelser


- Koreografi


- Några minuters avslut i vilande position, stående eller sittande.


Studiematerial


Kom i bekväma kläder och en sjal som du kan knyta runt höfterna rekommenderas. Detta för att du och kursledaren ska se dina höftrörelser och det ger dig bästa förutsättning för att lära dig dessa.


Om kursledaren


Julia började undervisa magdans som 17 åring och har undervisat dans sedan dess. Magdans var den första dansen hon började med eftersom den var orientalisk och mest lik den indiska dansen – Bollywood som hon var förälskad i, men hon föll också snabbt för denna vackra dans. Hon har gått på Sturegymnasiet med inriktning dans, bott till och från i Indien för att studera dans samt arbetat som assisterande koreograf, studerat på en dansskola i New York och utöver den orientaliska dansen ägnat mig mycket år modern dans.