#metoo - Vad händer nu?

#metoo - Vad händer nu?

Samhälle

Under våren anordnar vi tre samtalskvällar med anledning av vittnesmålen världen över under haschtaggen #metoo. Vittnesmål i miljontal, både i Sverige och i hela världen, visar på att vi har ett samhällsproblem där värderingar och strukturer måste förändras. Kvinnor lever i ofrihet och det är alla mäns ansvar att motverka detta. Kvinnor kan inte ensamma göra något åt de strukturer som ger vissa män "rätten" att begå övergrepp. Vad kan vi göra? Kom och ta del av forskningen, samhällsanalysen samt kloka tankar från insatta och engagerade Halmstadbor. Detta är ett samarbete med Halmstad kommun som vi kallar "Samtal i rörelse" 


Välkommen till sista samtalet i den uppskattade serien där vi fyller scenen med analys, fakta, tankar och idéer.


Den här 3:e kvällen i ordningen kommer vi samtala om: Vem ska göra vad? Vem har ansvaret för vad? Hur skapar vi ett bättre samhälle?


Kvällens panel består av:


Anna Isaksson
Anna arbetar som universitetslektor i sociologi vid Högskolan i Halmstad och hennes forskning rör framförallt förändringsarbete i arbetslivet utifrån ett jämställdhets- och mångfaldsperspektiv.


Emma Börjesson
Projektledare vid högskolan i Halmstad. Har en samhällsvetenskaplig bakgrund i bl a statsvetenskap och arbetar med just nu med hälsoteknik, jämställdhetsfrågor och normkritisk design.


Måns Hultgren
Lärare, undervisar i religion, samhällskunskap och media på Sannarpsgymnasiet. Ledamot i RFSU Halland. Erfarenhet att jobba aktivt med genusfrågor i gymnasieklasser i ett intersektionellt perspektiv.


Thomas Karlsson
Progressiv lärare och genuskunnig samhällsförändrare som är teaterlärare på Sturegymnasiet. Har ett eget radioprogram och ett starkt samhällsengagemang. En doer som bl a dragit igång #killmiddag i Halmstad.


Samtalsledare: Suzanne Åkerlund