Mjuk fortsättning på digital systemkamera

Mjuk fortsättning på digital systemkamera


Målgrupp


Kursen lämpar sig för nybörjare som vill komma vidare och kunna använda sina bilder till något annat än bara att ligga på datorns hårddisk och framför allt så är kursen till för de som har glädjen till bilden oavsett vilken typ av digital systemkamera man använder.
Vi kommer titta på Lightroom och olika sorters program samt någon av de vanligaste plattformarna för hemsidor.
Din digitala systemkamera, samt dator för redigering behövs - det kommer att bli både teori och praktik men vi vi styr kursen så att det skall passa individuellt - det kommer att bli hemuppgifter löpande under kursen. Kursen för dig som börjat använda din digitala systemkamera och gärna vill komma vidare både med utveckling och utnyttjande av dina bilder, vi tittar på några saker som kan förbättra dina bilder på ett enkelt sätt.
Vi tittar lite på de enklare tipsen som snabbt förbättrar dina bilder men vi kommer framför allt att skapa något där nya eller gamla bilder används - ett bildspel, en hemsida eller kanske en fotobok.


Mål


Fotograferar du mycket men vet inte vad du ska göra av dina bilder eller skulle du vilja fotografera något specifikt i syfte att skapa ett bildspel - hur gör man det och vilket program ska man använda?, hemsida - kan jag lägga mina bilder på en hemsida tillsammans med mina egna texter och hur gör man? eller en fotobok - vem ska man välja och vilket program använder jag ?
Vad ska man tänka på ? Vilka problem dyker upp ? Vad behöver man planera ?
Här kan du göra just detta och prova något du kanske aldrig gjort tidigare.


Mer innehåll


Vi tittar lite på de enklare tipsen som snabbt förbättrar dina bilder men vi kommer framför allt att skapa något där nya eller gamla bilder används - ett bildspel, en hemsida eller kanske en fotobok.
Gemensamt i början av kursen bestämmer vi inriktningen och du själv bestämmer dig för vad du vill göra och vad bilderna skall utmynna i.
Kursen är en aptitretare på vad man kan göra med hjälp längs vägen så man själv kan komma framåt och inte fastna vid olika hinder - kursen är både teoretisk och praktisk.
Om kursledaren

Glenn Unger är en erfaren fotograf som fotograferar sport, natur, porträtt, eller vad som helst som han gillar att fotografera för tillfället - ansluten till falkenbergsbild.se
och har fotograferat sedan 80-talet.
"Det bästa med att fotografera är att man har rätt att ändra sig vare år eller vid varje tillfälle om man vill"