Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Ayurveda liksom funktionsmedicin utgår från att hitta orsaken till obalans i kroppen och jobba med att stärka dess egen förmåga till läkning genom livsstil, kost och träning. I denna kurs lär du dig mer om de oliks synsätten samt hur du själv med enkla medel kan påbörja din resa mot hållbar hälsa och livsstil. Vi träffas på Zoom 5 onsdagar på raken.


Målgrupp


Kursen riktar sig till dig som önskar få ett helhetsperspektiv på dig som människa, och samtidigt vill åstadkomma en hållbar hälsosam livsstil och personlig utveckling på alla plan. Du är intresserad av kropp och själ och nyfiken på att veta mer.


Mål


Efter genomgången kurs kommer du att få mer kunskap om människokroppen ur ett funktionsmedicinskt och ett ayurvediskt perspektiv, en insikt om hur sjukdom skapas i syfte att veta hur vi själv kan jobba för att skapa en hållbar livsstil och ökad personlig hälsa.


Innehåll


- Personlighetstest -vem är jag och vad beror det på? Vilka är mina styrkor och obalanser?


- Hälsoscreening – Hur ser mina nuvarande livsstilsvanor ut?


- Cirkadisk rytm – hur kan det skapa hälsa eller ohälsa


- Orsak till sjukdom och sjukdomars 6 faser


- Matspjälkningsapparaten – hur fungerar den?


- Vikten av vitamin och mineral i kroppen


- Fett, protein och kolhydrater -betydelse och funktion


- Hur skapar vi en möjlighet för kroppen att läka och förebygga hälsa utifrån varje individ

Studiematerial


Studiematerial ingår i form av hälsoscreening och personlighetstest.


Om kursledarna


Stina har en bakgrund som ingenjör och chef inom samhällsbyggnad, med ett stort intresse för hälsa och personlig utveckling. Hon är Ayurvedisk Livsstilsrådgivare, Qi Gong instruktör, föreläsare och coach, och brinner för att jobba med människor som önskar förbättra sin hälsa och livsstil.
Siv är entreprenör med lång erfarenhet av hälsa och träning. Idag jobbar hon som Funktionsmedicinsk terapeut. Med sin expertkunskap inom Funktionsmedicin brinner hon nu för att hjälpa andra att optimera sin hälsa.