Transport

Kursbeskrivning


Med större kunskap får du ut mer av båtlivet! För en säker båtfärd inomskärs bör alla ombord kunna hantera båten. Här lär du dig navigeringens grunder och de vanligaste reglerna som gäller till sjöss, sjömanskap, rätt utrustning samt sjösäkerhet. Båtpraktik kan ordnas vid behov.


Studiematerial


Efter avslutad cirkel ges du möjlighet att skriva upp för en auktoriserad förhörsförrättare från NFB. Kostnad för examination och studiematerial tillkommer


Om kursledaren


Efter en uppväxt vid västra stranden i Halmstad är det inte förvånande att hav och båtliv blivit en väsentlig del av Svantes liv. Redan i mycket unga år blev båthantering en naturlig del av livet med fisketurer i morfars segeleka och snart var inte steget långt till Halmstads Segelsällskap vid Nissans mynning.
Hans första pålstek lärde han sig ombord på fullriggaren Najaden under sin tid i sjöscouterna, och denna lärdom har han sedan burit med sig i ett långt liv med båtar, företrädesvis segelbåtar. Självklart har Svante ägnat sig åt tursegling i Sverige och våra grannländer men numera är det entyps kappsegling som gäller. Han säger att ”Det är faktiskt sant att segla är nödvändigt."