Transport

Kursbeskrivning


Kustskepparen är den naturliga fortsättningen för dig som läst fritidsskepparen och genomfört båtpraktiken. Vi fördjupar oss ytterligare och kursen omfattar bl.a. navigering utomhus och i mörker, även båtpraktik kan ordnas vid behov. Kustskepparintyget ger dig behörighet att framföra fritidsbåt större än 12 x 4 meter och är ofta en förutsättning för att hyra båt utomlands.


Studiematerial


Kostnad för studiematerial och examination tillkommer.


Om kursledaren


Efter en uppväxt vid västra stranden i Halmstad är det inte förvånande att hav och båtliv blivit en väsentlig del av Svantes liv. Redan i mycket unga år blev båthantering en naturlig del av livet med fisketurer i morfars segeleka och snart var inte steget långt till Halmstads Segelsällskap vid Nissans mynning.
Hans första pålstek lärde han sig ombord på fullriggaren Najaden under sin tid i sjöscouterna, och denna lärdom har han sedan burit med sig i ett långt liv med båtar, företrädesvis segelbåtar. Självklart har Svante ägnat sig åt tursegling i Sverige och våra grannländer men numera är det entyps kappsegling som gäller. Han säger att ”Det är faktiskt sant att segla är nödvändigt.