Hälsa & välbefinnande, Dans

I denna Nia workshop lär vi oss om rörelserna och de 9 element i Nia (bland annat: modern dans, Duncan dance, Tai chi, Feldenkrais och Yoga) Vi dansa barfota till inspirerande musik med både form och frihet. Här kan du utforska hur musiken leder dina rörelser, emotioner och sinne. Du lär känna din kropp och din rörelseförmåga. Vi rör oss utan prestation och krav, fast med rörelseglädje. En känsla av att rörelsen kommer inifrån, att du är i kontakt med dig själv och din kropp.


Målgrupp


Alla åldrar. Hälso – wellness - fitnessintresserade personer som gillar dans, kampsport, yoga och mindfulness. Inga förkunskaper krävs.


Innehåll


NIA kombinerar fitness och wellness i ett systematiskt och integrerat träningsprogram. Vi rör oss utan prestation och krav, fast med rörelseglädje. En känsla av att rörelsen kommer inifrån, att du är i kontakt med dig själv och din kropp.


- En träningsteknik som påverkar hela kroppen. Body - mind - spirit


- NIA är en träningsform som tar dig lite längre - i din egen takt eftersom den är snäll mot kroppen


- Vi arbetar enligt en teknik som bygger på att du hela tiden kan anpassa rörelserna så att de passar dina behov


- Fokus är dina upplevelser och det du känner i din kropp när du rör dig till den inspirerande musiken. Vi rör oss utan prestation och krav, fast med rörelseglädje. En känsla av att rörelsen kommer


Om kursledaren


Caitlin Rademaekers har praktiserat Nia i 10 år. Hon är utbildad licenserad Nia Blue+Green belt och Nia 5 stages lic. teacher.