Djur, natur & miljö

Kursbeskrivning


En introduktion i nosarbete för hunden. Vi går igenom och lär oss grunderna för sökarbetet och introducerar första doften Eucalyptus. Vi fokuserar på att ha roligt tillsammans.


Det går bra att flera familjemedlemmar deltar med en och samma hund men kom ihåg att alla måste anmäla sig så man får en plats på kursen. Alla som deltar på kursen betalar kursavgift.Målgrupp


Kursen passar alla åldrar och raser. Inga förkunskaper krävs!Mål


Roliga sökmoment för hundens näsa. Samarbete och glädje för både hund och förare.Innehåll


Vi kommer börja från grunden i söker. Vi kommer lära oss utomhussök, inomhussök, fordonssök samt behållarsök. Vi lägger den största vikten i steg 1 på att ha roligt tillsammans. Efter avslutad kurs ska deltagarna få ha provat på och ha grundlig förståelse för NoseWorkens moment och grunder.
4 olika sökområden
Hydrolat eucalyptus
Samarbete
Kursen sker utomhus och med hund, ta gärna med egen vattenskål och vatten.Studiematerial


Under kursen ingår allting. Efter avslutad kurs får ni köpa egna hydrolat i butik alternativt av kursledaren. Möjligheten att köpa NoseWork- startkit finns.Om kursledaren


Maria är har ett stort intresse för hundar och deras fantastiska egenskaper. Maria driver idag ett eget hund företag och jobbar bland annat som vårdhundsförare utöver kurser o föreläsningar.