Djur, natur & miljö

Kursbeskrivning


Nosework är en sport där vi använder hundens fantastiska nos. Noseworkens uppkomst grundar sig från början På hur bra tullhundarna mådde efter utfört jobb! Noseworken är därför byggt på så vis att pensionerade tjänstehundar och familjehunden ska få få samma stimulans o roliga uppgift tillsamman med sin ägareMålgrupp


Kursen passar alla åldrar och raser. Förkunskaper: Nosework steg 1 eller motsvarande kunskaper. Introducerad i doften Eucalyptus (inget krav på att hunden ska kunna doft).Mål


Ekipaget ska ha fått alla instruktioner för att kunna starta på tävling om så önskas.
Ekipaget ska ha fått alla grunderna för att kunna gå kursen kantarellsök hos oss.
Vara redo för Nosework steg 3 då doft nr 2 introduceras.Innehåll


Vi fördjupar oss i de fyra momenten från Nosework steg 1. Vi skapar roliga och utmanade sökområden för hund och ägare i nya o gamla miljöer.
Vi går igenom de regler och krav som krävs om ekipaget sedan vill ta sig vidare ut på tävling. Efter detta steg har man även förkunskaperna som krävs för att gå vidare till kantarellsök.

Kursen är utomhus med hund.

Kursmaterial


Det ingår i kursavgiftenOm kursledaren


Maria är har ett stort intresse för hundar och deras fantastiska egenskaper. Maria driver idag ett eget hund företag och jobbar bland annat som vårdhundaförare utöver kurser o föreläsningar.