Trädgård, hus och hem

Kursbeskrivning


Kursen för dig som vill ha de bästa tipsen för lyckas med att odla i kruka på din balkong, uteplats eller trädgård. Lär dig om fördelarna med att odla i kruka. Vad man kan odla de olika årstiderna, de bästa frosttåliga växterna på våren, de lättskötta och okända sommarblommorna, ätbart i kruka, hur man planterar, jord och näring. Hur man kombinerar olika växter, växter som är lätta och ekonomiska att så/föröka själv, att plantera hållbart och ekonomiskt. Kom och få massor av inspiration!


Målgrupp


Till dig som vill äta nyttigt och gott och som vill vara miljömedveten och odla din egen mat på ett naturligt och enkelt och billigt sätt.


Mål


För dig som vill veta allt om fördelarna att odla i kruka


Innehåll


- Fördelarna med att odla i kruka. Vad man kan odla de olika årstiderna. De bästa frosttåliga växterna på våren. De lättskötta och okända sommarblommorna. Ätbart i kruka.


- Hur man planterar. Jord och näring. Hur man kombinerar olika växter. Växter som är lätta och ekonomiska att så/föröka själv. Att plantera hållbart och ekonomiskt.


- Plantera i olika lager i kruka. Plantera lökar så det blommar länge på säsongen. Från mars-augusti. Tidiga vårlökar för insekterna. Vilka lökar som sprider sig. Vilka tulpaner är bäst att satsa på? Vilka kommer igen?


- Fikapaus


Om kursledaren


Annika Christensen arbetar som trädgårdsfotograf/skribent och är känd från trädgårdstidningen Allt om trädgård där hon i 7 år skrev dagbok om sin trädgård. Hon har 43 000 följare på Instagram där hon heter @annikasnaturligating. Hon har det senaste året haft många kurser om att odla groddar och skott och det har blivit väldigt populärt. Själv har hon odlat groddar de senaste 10 åren.