Trädgård, hus och hem

Kursbeskrivning


Kursen för dig som vill ha de bästa tipsen för lyckas med att odla i kruka på din balkong, uteplats eller trädgård. Lär dig om fördelarna med att odla i kruka. Vad man kan odla de olika årstiderna, de bästa frosttåliga växterna på våren, de lättskötta och okända sommarblommorna, ätbart i kruka, hur man planterar, jord och näring. Hur man kombinerar olika växter, växter som är lätta och ekonomiska att så/föröka själv, att plantera hållbart och ekonomiskt. Kom och få massor av inspiration!


Målgrupp


Till dig som vill ha det vackert på uteplats, balkong och vill odla hållbart. För den som vill odlar ätbart i kruka.


Mål


För dig som vill veta allt om fördelarna att odla i kruka


Innehåll


- Fördelarna med att odla i kruka. Vad man kan odla de olika årstiderna. De bästa frosttåliga växterna på våren. De lättskötta och okända sommarblommorna. Ätbart i kruka.


- Hur man planterar. Jord och näring. Hur man kombinerar olika växter. Växter som är lätta och ekonomiska att så/föröka själv. Att plantera hållbart och ekonomiskt.


- Plantera lökar så det blommar länge på säsongen. Från mars-augusti. Tidiga vårlökar för insekterna. Vilka kommer igen?


- Fikapaus


Om kursledaren


Annika Christensen arbetar som trädgårdsfotograf/skribent och är känd från trädgårdstidningen Allt om trädgård där hon i 7 år skrev dagbok om sin trädgård. Hon har 46 000 följare på Instagram där hon heter @annikasnaturligating. Annika har gjort en bok om att odla i kruka, har odlat svenskodlade växter i krukor i 15 år och är t o m känd som Kruk -Annika.