Ölbryggning, Byaregården Brygghus

Ölbryggning, Byaregården Brygghus

Mat & dryck

Kursbeskrivning


Lär dig brygga eget öl från grunden. På Byaregårdens Brygghus får du lära dig hur man brygger ett gott öl. Parvis får ni brygga en 25 liters "batch" - en av er tar med denna hem på jäsning - efter två månader träffas vi igen och tittar på resultatet.



Målgrupp


Den här workshopen vänder sig till dig som vill lära dig hur man brygger eget öl.



Mål


Fått kunskap kring hur ölbryggningen går till samt praktiskt fått arbeta med detta.



Innehåll


- Vi träffas kl 09.30 på Byaregårdens Brygghus, mellan Veddige och Väröbacka. Dagen avslutas vid 4-tiden.


- Vi börjar med kaffe och en genomgång av bryggeritekniken


- Vi mäskar in, lakar ur, brygger, kyler och sist tillsätter vi jästen


- Ni tar hem damejeannen som får jäsa klart hemma. Du får lära dig hur man vet när ölet har jäst färdigt.


- Ni tappar upp på egna flaskor, hemma, enligt våra anvisningar


- Efter ca två månader har vi en återträff i Studieförbundet Vuxenskolans lokal på Östra Långg. 42 i Varberg. Då har alla med sig två flaskor av sin brygd och vi tittar på det färdiga resultatet och delar med oss av våra nya erfarenheter.



Antal kursdeltagare: max 14 personer.



För ytterligare information om kursen, ring eller maila Robert & Inger:


tel: 0705 - 37 83 36
info@byaregardensbrygghus.se
www.byaregardensbrygghus.se



Studiematerial


I priset ingår: damejeanne, malt, humle, jäst, lunch, ett litet bryggarkompendium, ny färdighet samt en trevlig dag på Byaregården.
I denna kurs lämnas inga rabatter.



Vägbeskrivning


Från E6, tag av mot Veddige (vid Värö, Ringhals-avfarten). Efter ca 4 km, när hastighetsbegränsningen går från 80 till 70, tag av mot Nyebro. Fortsätt 400 meter.
Tag andra grusvägen på vänster sida, liten skylt ”Byaregården”


GPS
WGS84: N 57° 14.3844', E 12° 16.1922'
Decimal: 57.2397, 12.2699



Om kursledarna


Workshopen leds av Robert och Inger. De startade Byaregården Brygghus 2010. Planen var att försöka brygga ca 25 000 liter per år men Byaregårdens öl blev omtyckt och idag försöker de hinna brygga ca 50 000 liter per år. Både Inger och Robert älskar sitt bryggeri och delar med sig av sin passion i sina workshops hos Studieförbundet Vuxenskolan. De är båda erfarna cirkelledare sedan många år.