Media & kommunikation

Kursbeskrivning


Här får du en introduktion till hur du kan använda Photoshop för att förbättra dina bilder!


Målgrupp


Kursen riktar sig till nybörjare som vill börja redigera sina bilder i Photoshop.


Mål


Att komma förbi initiala tekniska svårigheter och kunna börja arbeta kreativt med Photoshop! Att få bilden att se ut som den gör ”i huvudet”!


Upplägg för onlinekursen


Kursen är på 18 studietimmar à 45 min. I kursen varvas videoföreläsningar om grundläggande bildhantering med uppgifter för dig och träffar online i realtid (6 x 45 min), där vi t.ex. kan diskutera övningen tillsammans, visa exempel på bilder som relaterar till det vi övat på, prata om svårigheter som du stött på och hur vi kan lösa tekniska problem, osv. Datum för träffar i realtid: 10/11 17.30-18.15, 24/11 17.30-19.00, 1/12 17.30-18.15 och 15/12 17.30-19.00. Vi använder Zoom för våra realtidsträffar.


Innehåll


- Hur fungerar Photoshop?


- Vilket filformat ska jag använda?


- Att arbeta med lager och masker - hur Photoshop ”tänker”


- Ljus och kontrast - att använda kurvor


- Färglära och RGB - hur fungerar det?


- Hur stor kan jag trycka en bild? - pixlar, upplösning och förstoring/förminskning


- Vilka inställningar ska jag tänka på att ha när jag exporterar bilder för webb och utskrift?


Om kursledaren


Louise Nevander har ställt ut sina fotografiska bilder på Galleri Detroit i Stockholm, Rockstar Mansion i Hollywood, Dunkers Kulturhus i Helsingborg och på Sweco i Malmö. Hon blev antagen till Fotoskolan i Gamleby 2011 har sedan dess utvecklat sin fotografiska stil med inspiration från mytologi och folklore. Louise är representerad av Zet Gallery (Portugal). För mer info om Louise, se www.louisenevander.com Utöver sina kunskaper i fotografi och Photoshop har Louise har en mångårig bakgrund som ledare och pedagog, bland annat som teaterledare i Lund, skidlärare i Österrike och adjunkt i juridik vid Malmö universitet. 2017 genomgick hon kursen ”Att vara lärare i högre utbildning” vid Malmö högskola.