Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


En introduktionskurs en lördag och söndag i qigong som är en mångtusenårig bärare av kunskap om mänsklig förmåga att kontrollera både kropp, sinne och energi (Qi).


Innehåll


Qigong är ett samlingsord för kinesiska självträningsmetoder, som genom långsamma rörelser och oftast även fokuserad andningsteknik, ska ge bättre hälsa, energitillgång och bättre livskvalitet. Qigong används också i förebyggande syfte, som en metod att öka immunförsvar, hålla sig frisk, skapa sig mentalt lugn och minska stress. Under kursen gör deltagarna lätta qigongövningar, som utövas gående, sittande och liggande. De varierar från rörelser i stående positioner till helt stillastående kroppsställningar - meditationsgång. Övningarna bidrar till att befria kroppen från spänningar och hjälpa sinnet att slappna av.


Studiematerial


Ta med en yogamatta


Om kursledaren


Oxana Emelianova kommer från Ryssland. Hon har pedagogik - och lärarutbildning vid psykologiska fakulteten och lingvistiska fakulteten vid Universitet. Hon har utbildning i qi gong, Tibets yoga, rejíki, feng shui och badzi och har deltagit i ett flertal internationella seminarier.