Mat & dryck, Hållbar utveckling

Kursbeskrivning


Handlar du närproducerat? Vet du hur du kan göra det på ett miljövänligt sätt? Tänker du på vad din mat innehåller? Vill du veta mer?



Målgrupp


Alla som är intresserade av vad de verkligen äter, hur det är producerat och innehåller samt tänker på miljön.



Mål


Här får du veta mer om den nya folkrörelsen Reko-ring, varför den startades, hur och vad du kan handla och varför det blivit en så stor folkrörelse.



Innehåll


Vad är Reko-ring?
Vad kan jag handla genom Reko-ring?
Varför skall jag handla genom Reko-ring?
Hur gynnas små lokala producenter av att jag handlar där istället för i matvarubutik?
Vilka kan sälja på en Reko-ring? Vad krävs?



Studiematerial


Inget behövs.



Om kursledaren


Bea Hultfeldt, Fjärås som är kock i Hållbar Gastronomi. Administratör och startade Reko-ring Kungsbacka och Mölndal 2018. Brinner för närproducerat och mat producerad från grunden utan en massa konstigheter i. Tävlingsgrillar med ett team med bara tjejer som även gör event mm och jobbar då helst med närproducerat.