Hälsa & välbefinnande, Dans

Kursbeskrivning


En dansklass där vi undersöker kroppens möjligheter till rörelse med dansen som verktyg, bl.a. genom uttryck, dansglädje och rörelsekvalitet. Rörelserna är speciellt anpassade till personer med Parkinson men närmsta anhörig är också välkommen att delta på kursen.



Målgrupp


För nybörjare och fortsättare.



Mål


Efter avslutad kurs har du förbättrat din rörlighet och balans. Men framförallt har du fått uppleva rörelseglädje och fått en fin samhörighet med de övriga i gruppen. Du har fått dansa olika dansstilar.



Innehåll


Varje lektion arbetar vi sittande och/eller stående. Rörelserna är anpassade för gruppens behov och möjlighet.


Vi arbetar med uppvärmning, dansteknik och olika kombinationer. Vi blandar dansstilar; jazz, modernt, improvisation, balett, afrikansk dans, tango, flamenco och disco.



Om kursledaren


Hugo Tham har i över 35 år frilansat som dansare, danspedagog, sångare, musikalartist och regissör/regiassistent i främst Skandinavien. Parallellt med sitt konstnärliga arbete på scen, har han undervisat i dans, drivit projekt och är en uppskattad föredragshållare i ämnet ”dansens mervärden” som verktyg för lärande i skola och som aktivitet inom vård o omsorg. Hugo är utbildad i dans för Parkinson enligt Brooklyn modellen och engagerad i det arbete och den forskning som gjorts de senaste 15 åren gällande dans för Parkinson är övertygelsen att fortsätta erbjuda dessa insatser självklar.



I denna kurs lämnas inga rabatter