Samhälle

Om föreläsningen


Föreläsningen hålls av Monica Eringskog och Mamoud Kamara, som träffades i Sierra Leone 2012 och har sedan dess hunnit med att bilda familj i Falkenberg, bygga ett hotell i Sierra Leone, driva gruppresor till Sierra Leone och driva en hjälporganisation (Swedish friends of Sierra Leone), som betalar skolavgifter för fattiga barn.

Sierra Leone räknas som världens 8:e fattigast land och har drabbats av många olyckor de senaste 20 åren, bland annat Ebola, men landet reser sig om och om igen och har god potential till att bli ett välutvecklat land med stor turism. Landet har blivit utnämnt till Afrikas säkraste land med en relativt väl fungerande demokrati.

Föreläsningen kommer handla om detta komplexa och fantastiska land, om vår fadderverksamhet för fattiga skolbarn, uppbyggnaden av vårt hotell i syfte att få dit turister som genererar jobb till lokalbefolkningen och vårt mål att driva ett barnhem för föräldralösa.

Föreläsningskostnad 50 kr, som går oavkortat till hjälpverksamheten.

Efter föreläsningen finns det möjlighet att bli en del av en kostnadsfri kamratstudiecirkel som har målet att bygga upp ett barnhem i Sierra Leone.