Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Självförsvar för tjejer, kursen bygger inte på någon särskild kampsportsteknik utan på en blandning av beprövade och effektiva närkamps-tekniker som fungerar oavsett din storlek och styrka, och som samtidigt är så pass enkla att du kommer ihåg dem även under stark stress.Målgrupp


En kurs för tjejer i alla åldrar!Mål


Sänka din allmänna stressnivå genom att du kommer ha en starkare inbyggd trygghet med dig vart du än går. Tänk efter hur det skulle påverka ditt självförtroende.
Innehåll


- Vi börjar med ca en timmes teori där vi går igenom medvetenhet om omgivningen, kroppsspråk, mental förberedelse, rädsla, adrenalineffekten, nödvärnslagen och om hotbild uppstår.


- Sedan fortsätter vi med försvar mot ”lättare angrepp”: tafsning, handledsgrepp samt om någon står i vägen för dig.


- Vi avslutar med försvar mot allvarliga angrepp som fasthållning, strupgrepp, slag etcetera. I fokus ligger kroppens svaga punkter samt den livsviktiga principen om slagyta, slagteknik och träffyta.


Det är lätt att skada sig själv om man inte gör rätt. Efter denna dag kan du försvara dig bättre än en majoritet av befolkningen!


Vi gör paus för lunch, tag med något att äta. finns kyl och micro på plats. Inga förkunskaper krävs.
Om kursledaren


Jonas är kunnig inom ett flertal områden, som alla handlar om att må bra, finna inre och yttre styrka och balans, samt att förstå andra.