Språk

Kursbeskrivning


Detta är en kurs i spanska som inte bara handlar om språket utan också att få lära känna livet, kulturen, geografin samt historien i Latinamerika med fokus på Centralamerika. Tanken är att vi skall inspirera dig att gå vidare, lära dig mer om det spanska språket, få kunskaper om i synnerhet Latinamerika och att det skall vara roligt när vi träffas Spanska är världens näst största språk som talas av ca.330 miljoner människor. Spanskan är ett romanskt språk med ursprung ur latin. Denna kurs är för dig som är ganska ny på spanska! Kursen kommer till en början att gå via Zoom på distans. När/Om restriktionerna lättar fortsätter kursen på plats i våra lokaler på Bredgatan 5 i Halmstad.


Målgrupp


Kursen riktar sig till dig som vill lära dig spanska men också bli inspirerad att lära dig mer om Latinamerika (historia, nutid och vad man kan säga om framtiden). Du bör ha läst 5-6 terminer tidigare eller ha grundläggande kunskaper i spanska, det viktigaste är intresse för språket och den spansktalande delen av världen.


Mål


Efter en kurs är målet att man skall kunna ha hör och läsförståelse av vanliga situationer och att kunna göra enklare förklaringar på spanska dvs en något högre passiv förmåga än den aktiva förmågan. Det är viktigt att våga försöka så att man med de kunskaper man fått kan gå vidare. Dessutom förstå skillnader i språkbruk mellan spansk spanska och den spanska som talas i olika delar av Latinamerika och att du känner att det var väl använd tid.


Innehåll


Vi blandar övningar för att lära oss att tala, läsa och skriva på spanska. Kursen bygger på att deltagarna är aktiva under träffarna och det är viktigt du som kursdeltagare bjuder på dig själv och vågar deltaga i gruppens diskussioner, allt utifrån varje persons kunskaper och förmåga. Kursledarna kommer att arbeta för att det blir ett tryggt och tillåtande klimat i gruppen. Förutom diskussioner så kommer vi att läsa och skriva tillsammans liksom ha grundläggande presentation av grammatiken.


- Förutom diskussioner så kommer vi att läsa och skriva tillsammans liksom ha grundläggande presentation av grammatiken.


- Vi kommer att prata om Latinamerikas historia och koppla detta mot relationen till Spanien.


- Vi kommer att prata om hur livet och familjen ser ut i Latinamerika, vilken roll religionen har, hur politiken har utvecklats m.m.


- Vi kommer också att prata om maträtter, kultur och turism.


Studiematerial


Den kostnad som tillkommer är för undervisningsboken Caminando 2.


Gruppstorlek


Denna kurs har plats för 8 deltagare.


Om kursledaren


Mats Palmgren är kursledare och kommer att ta hand om er. Han har flerårig erfarenhet som lärare i spanska och har arbetat under ca 15 års tid i Latinamerika, är tvåspråkig och har en magisterexamen vid Göteborgs Universitet i Latinamerikakunskap.