Teater för seniorer

Teater för seniorer

Musik, teater

Kursbeskrivning


Vi går igenom röstteknik, improvisation och karaktärsanalys. Alla deltagare kommer att få en monolog ev dialog som vi jobbar med. I slutet av kursen förmedlar du texten eventuellt för en liten publik. Har man en egen text så går det självklart bra att använda sig av den.


Målgrupp


Kursen riktar sig till seniorer.


Mål


Efter kursen kommer du känna dig trygg att stå på scen och ha kunskapen hur du framför en text.


Innehåll


Vi går igenom olika röstövningar, improvisationsövningar för att sedan bearbeta den text du valt att arbeta med. Jag kommer att ge regi och alla kommer att få prova på att regissera någon i gruppen.


Studiematerial


Om kursledaren


Kursledaren Frida Thonäng har studerat teater i Gymnasiet och tagit lektioner hos en professionell röstpedagog. Hon började sin teaterbana i Falkenberg och fortsatte sedan till Lisebergsteatern i Göteborg. Hon har spelat en hel del med Teater Golem i Falkenberg och fick då idén om att skriva och regissera sin egen pjäs som sattes upp på Smedjan i Falkenberg. I somras turnerade hon som kossa i Halland med föreställningen Mamma Mu bygger koja för de mindre barnen. Efter de klädde hon om till Askungen som spelades på Smedjan i Falkenberg hösten 2017.