Historia & Konsthistoria

Kursbeskrivning


Du får lära känna många olika sidor av Halmstad och får historia och bakgrund till att staden ser ut som den gör. Möt människor, händelser och upptäck intressanta platser. Vi träffas varannan vecka.


Målgrupp


Alla som vill veta mer om Halmstad idag och stadens historia, utveckling och kultur. Du som har flyttat hit eller som är infödd får se vår stad och omgivningarna med nya ögon.


Mål


Under cirkeln får deltagarna upptäcka mer av Halmstad och stadens omgivningar. Personer, händelser och verksamheter både då och nu lyfts fram samtidigt som vi pratar om egna upplevelser.


Om kursledaren


Sedan Dorrit flyttade till Halmstad 1990 har hon tillfört mycket till stadens kultur och nöjesliv. Åren 1998 – 2001 grundlade och arrangerade hon ett återskapande av den formidabla fest som hölls på Halmstads slott år 1619 i samband med slutbetalningen av Älvsborgs lösen. Festligheterna gick under namnet ”Christian IV:s gästabud”. Dorrit drog även igång julmarknaden på Lilla Torg med sydtysk förebild. Hon har varit ledamot i Kommunfullmäktige med specialintresse för kultur, skola och utbildning. Vid milleniumskiftet sällade sig Bengt, under artistnamnet ”Ben Olander”, till Halmstads musikerskara och lyckades bland annat presentera 7 hits på Svensktoppen. Med sitt, sedan ungdomstiden, djupa intresse för historia berättar han inlevelsefullt om historiska skeenden, ofta med anknytning till Halland. De framförs med sprakande bildspel och ibland med sång och musik.