Historia & Konsthistoria

Kursbeskrivning


Du får lära känna många olika sidor av Varberg och får historia och bakgrund till att staden ser ut som den gör. Möt människor, händelser och upptäck intressanta platser. Vi träffas varannan vecka.


Målgrupp


Alla som vill veta mer om Varberg idag och stadens historia, utveckling och kultur. Du som har flyttat hit eller som är infödd får se vår stad och omgivningarna med nya ögon. Just denna kurs vänder sig i första hand till er som redan deltagit i del 1-5 och som nu vill ta del av de återstående gångerna, se under innehåll vilka teman denna kurs behandlar.


Mål


Under cirkeln får deltagarna upptäcka mer av Varberg och stadens omgivningar. Personer, händelser och verksamheter både då och nu lyfts fram samtidigt som vi pratar om egna upplevelser.


Innehåll


Vi har olika teman på varje träff: Höstens teman blir Verksamhet och handel; Bad- och stugliv följt av turism och surfing; Byggnader med historia; Smultronställen i Varbergs omgivningar. Vi träffas varannan vecka och har däremellan möjlighet till att fördjupa oss i ämnen som var och en finner extra intressant.


Studiematerial


Under kursen samlar vi faktamaterial och ger tips om intressant litteratur.


Om kursledaren


Gunnar Carlsson. Varbergskännare som skrivit flera böcker om stadens nutidshistoria.


Gunnar Carlsson.jpg