Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Yoga är en välbeprövad metod för att uppnå hälsa och välbefinnande, inte minst i en stressig och krävande omvärld. Den bygger upp kroppen från grunden och skärper det mentala fokuset


Målgrupp


Yoga passar alla - oavsett ålder, träningsbakgrund och fysiska förutsättningar. Man behöver bara ha en längtan efter en välbalanserad kropp och viljan att lära sig koncentration av sinnet.


Mål


Målet med kursen är att skapa mer medvetenhet kring sig själv och sina behov och att få kunskap och konkreta verktyg i syfte att motverka stress samt i att bevara och stärka hälsan.


Innehåll


En aktiv yogaform där vi tränar styrka, uthållighet och smidighet. Men andnings- och koncentrationsövningar samt djupavspänning stillar vi kropp och sinne för ökat välbefinnande. Klasserna innehåller även teman kring yogafilosofi, kunskap om kroppen och dess funktioner m.m.


Studiematerial


Yogamatta, filt och mjuka kläder


Om kursledaren


Maria Calleja har varit kursledare i yoga hos oss sedan 2004. " Jag kom i kontakt med yoga 2001 och den har sedan dess varit ett levande inslag i mitt liv. Yogan hjälper mig att var närvarande i kroppen och den ger också struktur och perspektiv på tillvaron. Jag har flera yogautbildningar bakom mig och förkovrar mig fortlöpande. En utbildning som ligger mig särskilt varmt om hjärtat är en gedigen flerårig lärarutbildning i lyengaryoga. Den har gett mig en trygg och stabil grund som lärare och är också den yogaformen som jag själv praktiserar dagligen.