Hälsa & välbefinnande

Kursbeskrivning


Samayoga är en mjuk form av Hathayoga med inslag av qi gong. Vi har uppehåll v. 48


Målgrupp


Samayoga passar både dig som är nybörjare och dig som utövat yoga länge.


Mål


Yoga hjälper oss att uppnå balans mellan kropp, sinne och själ. Känslan av stress och spänningar i kroppen minskar samtidigt som vi blir fysiskt starkare och får ett ökat fokus.


Innehåll


Sama betyder balans och samayoga är en mjuk form av hatayoga med inslag av qi gong och lite kundaliniyoga som guidas intuitivt från hjärtat. Det är en djupgående och unik form av yoga med en tillåtande attityd som lär oss att tycka om och uppleva livet precis som det är här och nu. Den balanserar kropp, sinne och själ och ger den stabilitet vi behöver för att möta livets förändringar från en plats av tillit, acceptans och kärleksfullhet. Klassen kommer vara en kombination av ett flöde genom fysiska positioner tillsammans med andning, meditation och mantran. Den passar både dig som är nybörjare och dig som utövat yoga länge.


Studiematerial


Klä dig i mjuka kläder och ta med dig filt och yogamatta.


Om kursledaren


Gilla Törhagen är samhälls- och beteendevetare med ett stort intresse för friskvård och hälsa. Gilla är utbildad yogalärare inom flera olika yogaformer och håller klasser i kundaliniyoga, medicinsk yoga och samayoga.