Dans

Kursbeskrivning


Zumba finns i 185 länder och har över 14 miljoner nöjda deltagare! Det är inte bara en träningsform utan även ett mötetesplats där man knyter an vänskap och man känner en gemenskap. Här tränar du kondition, balans och kordination, samt lär dig att svänga på höfterna i takt till de heta latinamerikanska rytmerna. Zumban bidrar till en hög grad av hjärnaktivitet som håller de neuromuskulära synapserna friska och stärker bandet mellan muskler och nerver. För varje danspass som du går på desto lättare blir det att komma ihåg stegen.


Målgrupp


alla vuxna men även lite äldre tonåringar som vill testa på nybörjare eller fortsättare.


Mål


En rikare erfarenhet av dans samt känna utveckling under kursens gång.


Innehåll


På Jasmines zumbapass bjuds det förutom de härliga latinamerikanska rytmerna också på caribbian, urban, pophits och dancehall steg. Hon kommer att köra zumbafitness de första 30 min, de sista 15 min kommer hon att lära ut en dans som ni kommer att lära er stegvis och som vi sedan mot terminens slut för dem som vill, kommer att få uppträda med . Ni kommer då att få bjuda med era nära och kära. Klasserna ska vara en oas där vi kopplar oss bort för en stund från verkligheten och går in i zumba party bubblan där vi har roligt tillsammans.


Om kursledaren


Jasmin(Jazz) Bergman, har sitt ursprung i Centralamerika och har dansat latinamerikanska danser från 12- årsåldern. Hon har gått på Sturegymnasiets estetiska och på Åsas folkhögskola. Hon har undervisat i streetdans i Uppsala och Stockholm, tog sin Zumbalicens 2011 och har jobbat som instruktör på Nordic Wellness här i Halmstad. Att få undervisa i dans är något Jazz verkligen tycker om, att få träffa människor och se hur de utvecklas i att sätta stegen är en magisk upplevelse . Dans är inte bara en träningsform utan det är ett sätt att uttrycka sina känslor på, ett internationellt språk som alla förstår och kan anamma.