2015-08-16

Studiecirkel i Compassion

Under vårterminen har SV genomfört en första studiecirkel i ”Compassion-medkänsla och självmedkänsla” för en grupp som har utmattningssyndrom som livserfarenhet. Läs mer.

Under vårterminen har SV genomfört en första studiecirkel i ”Compassion-medkänsla och självmedkänsla” för en grupp som har utmattningssyndrom som livserfarenhet. Studiematerialet utgår från boken Compassionfokuserad Terapi av Christina Andersson och Sofia Viotti.

Lena Bergqvist har tillsammans med författarna arbetat fram ett studiematerial där man under 8 veckor träffas och läser teori för att förstå oss själva bättre, blandat med praktiska övningar som visualiseringar och mindfulnessövningar. Mellan träffarna ges också övningsuppgifter för att träna sig att gå från en känsla av stress till en upplevelse av lugn. Självmedkänsla handlar om att utveckla förmågan att känna värme, vänlighet och acceptans mot sig själv och hitta den inre styrkan och visheten.

Den 14 nov kommer Lena Bergqvist till Falkenberg och håller en föreläsning om Compassionträning på SV:s inspirationsdag med tema Hälsa.

Vi kommer att starta fler studiecirklar i compassion i februari 2016. Hör av dig om du är intresserad av att delta!

 

Sagt om studiecirkeln:

"Bra med diskussioner blandat med fakta. Man lärde sig mycket om sig själv och hur man kan förändra sig"

"Jag kan verkligen rekommendera denna kurs. Bra kurs, bra upplägg."