Lättläst version saknas
Tillbaka

Centerkvinnorna

Centerkvinnornas utbildningar ska ge verktyg och inspiration i arbetet för att främja jämställdhet. Under Coronakrisen har Centerkvinnorna utvecklat den digitala verksamheten med en rad workshops, kurser och webbinarier.

 

Onsdagskvällar med Centerkvinnorna

Det finns ett stort sug efter att mötas och låta sig inspireras när de flesta fysiska möten är inställda. Genom ”Onsdagskvällar med Centerkvinnorna” vill riksorganisationen svara på behovet av digitala möten. Det handlar om samtal kring aktuella politiska frågor, men också kurser och workshops för att få kunskap och inspiration.

 

Liberal feminism och de tre friheterna

Grunden för Centerkvinnornas politik och det jämställdhetspolitiska programmet är den liberala feminismen. I din avdelning kan du anordna fyra kurskvällar kring Liberal feminism och de tre friheterna: Ekonomisk frihet, Strukturell frihet och Sexuell frihet, som innefattar kvinnors hälsa. Fyra PowerPoints och diskussionsunderlag för fyra kvällsprogram. Materialet hittar du på Centerpartiets intranät Connect, under Centerkvinnorna och Utbildningar.

 

Centerkvinnorna – då och nu

Vilken är Centerkvinnornas historia? Och var står vi nu? Det är en bra start för diskussionerna om Centerkvinnornas politik: Vilka frågor när det gäller jämställdhet tycker du att Centerkvinnorna ska driva? Håll en kurskväll i din avdelning med en PowerPoint som grund. Materialet hittar du på Centerpartiets intranät Connect, under Centerkvinnorna och Utbildningar.

 

Samtal med respekt

Psykoterapeuten Poul Perris inbjuder i fem korta filmer till reflektion kring hur man bemöter människor med andra värderingar. Studieförbundet Vuxenskolans filmer ligger på Youtube. Metodstöd finns under Centerkvinnornas flik på Centerpartiets intranät.

Ta kontakt med Studieförbundet Vuxenskolan när du och din avdelning
vill starta en studiecirkel.
Här hittar du din lokala kontakt: sv.se/avdelningar