Djur, natur & miljö, Trädgård, hus och hem, Hållbar utveckling


Välkomna att ta en öl (eller vad du vill) i molnet med en expert på planeten – med fokus på Earth system science!
Datum: fredag 12 mars 2021
Tid: Från 16.30 till cirka 17.45 (logga gärna in ett par minuter innan)
Webinar via Zoom. Länk skickas till alla anmälda. OBS. kryssa i rutan att du vill ha kallelse via mail vid anmälan.

Erik Huss, nätverkets egen glaciolog och klimatolog – tillika Earth system science-expert, bjuder in till After Ski för att under avslappnade former dela med sig av både erfarenheter och kunskap om vårt eget hem, planeten jorden. Det blir en föreläsning med frågestund via Zoom så att alla kan vara med.

Föreläsning om hållbarhet i planetär bemärkelse

Välkomna till en föreläsning om vad hållbarhet inom miljö och klimat egentligen handlar om, hur planetens livsuppehållande system fungerar, hur människan har påverkat dessa och vad vi kan göra för att ändra denna situation till vår egen – och planetens – fördel. Syftet med föreläsningen är att öka förståelsen för och intresse för dessa abstrakta frågor, samt att inspirera till en mer ansvarsfull, lustfylld och kunskapsbaserad livsstil. Pedagogiken bakom föreläsningen är att skaka om deltagarna men att man går därifrån med ett hoppfullt leende på läpparna. Samtidigt som man svalkar av sig men en kall öl! Eller nåt annat gott!

Eventet kostar 100 kr per person där hälften går till föreläsaren och andra hälften doneras till organisationen Protect Our Winters. Erik driver företaget Husstainability som jobbar med hållbar affärsutveckling. Om denna verksamhet tillsammans med lite annat spännande kan du läsa om i länkarna nedan.

Bered dig på att det blir en både omskakande och hoppingivande After Ski.

Om föreläsaren...
Erik Huss är vetenskapskommunikatör och forskarutbildad geograf med inriktning mot glaciologi och klimatutveckling. Sedan början av 1990-talet har Erik varit många år i Lapplands fjällvärld, borrat iskärnor i det oändliga Antarktis och bott i en arabisk by i kanten av Sahara för att studera sanddyner. Han har jobbat med Nobelprisen som presschef för Kungl. Vetenskapsakademien, varit vetenskapsredaktör inom Earth System Science (kunskap om hur alla system på jorden hänger ihop) och är utbildad i militärt ledarskap. Erik är en hängiven skidåkare och klättrare med många år i bergen kring Chamonix, och tar sig helst upp i bergen för egen maskin. Sedan snart fem år driver Erik sitt bolag Husstainability, vars idé är att hjälpa verksamheter med en hållbar utveckling. Läs mer på www.husstainability.se

Föreläsningen sker i samarbete med Nätverket för Hållbarhet i Härjedalen