Hantverk & konst, Historia & Konsthistoria

Information om kursen.
Denna kurs passar för både nybörjare och för dej som målat akvarell ett tag.

Kursledare är akvarellkonstnären Marie Andersson från Östersund, Jämtland, erfaren internationell akvarellmålare.
Marie är en omtyckt kursledare som bidrar till känslan av att inget är omöjligt, allt är möjligt!”

Vill du se mer om Marie? www.marieanderssonart.com

Vi kommer varva teori med demonstrationer och praktik. Vi kommer prova att skapa ljus och skuggor och öva på hur man ”tänder” en målning. Framför all ska vi leka med färgerna men också se hur vi kan komponera en bild. Under dagarna går vi igenom en hel del av grunderna i akvarell men utgår också från den enskilda individens behov.

Vår förhoppning är att vi ska sitta ute i naturen och måla men skulle vädret vara emot oss så målar vi inomhus i SVs lokaler i Hammarstrand. Vi åker självklart ut och hämtar inspiration. I första hand har vi tänkt Döda Fallet men finns tid över har vi andra utflyktsmål också.

Marie ger feedback under arbetets gång, om du själv känner att du vill ha det! Du bestämmer också själv hur du vill delta under kursen. Behöver du gå ut och ta en promenad så gör du det. Behöver du gå undan på annat vis så gör du det. Du bestämmer!

Tips 1: Ta med läsplatta eller mobil så att du kan ta kort om du finner inspiration. Det är bra att ha det digitala fotot som stöd vb.
Tips 2: Ta gärna med egna foton (utskrifter eller digitalt) av miljöer och platser som du känner att du vill måla av. (Det kan vara bra att ha om det visar sig vara sämre väder). Obs! Vi har också material/bilder på plats om det skulle behövas.
Tips 3: Ta med kläder för att kunna vistas utomhus då vi gör kortare el längre utflykter.

Torsdag 9,00-16,30
Fredag 9,00-16,30
Lördag 9,00-14,00

Om någon skulle fråga Marie vad hon alltid har med i sin packning så är det pannlampan, oavsett vart hon åker. Funkar som målarlampa :-)

Håller tummarna för vackert väder.


Sista anmälningsdag 1/8-21.
Har du några frågor går det bra att kontakta Nettan Linden SV 0761191324
anette.linden@sv.se