Hantverk & konst

Välkommen på Craft and Art Tour, en av aktiviteterna under Åre Craft and Art Festival!

Åre Craft and Art Festival är konst- och hantverksfestivalen i Åre centrum!
Festivalen är en aktivitet för att visa behovet av en fast mötesplats för kultur i Åre, Åre Kulturarena. Festivalen arrangeras av Åre Kulturarena - ett samarbete mellan Åre by- och turistförening och Studion Åre.

Craft and Art Tour sker i två omgångar, 23 och 24 oktober. Touren är en pop-up promenad i Åre, där ni som deltagare i grupper om 10 personer besöker fem hantverkare och konstnärer i Åre centrum för ett personligt möte och en kreativ upplevelse i form av workshop, föreläsning och diskussioner. Förvänta er en dag fylld med inspiration inom konst, måleri, mjuk och hård slöjd!

Medverkande hantverkare och konstnärer på touren 2021:
• Karin Edler, väverska (Östersund)
• Freddie Grann, metallhantverkare (Åre)
• Anders Suneson och Leif Eriksson, tecknare, möbelsnickare och träskulptörer (Frösön & Månsåsen)
• Olga Bachila, artmediation (Östersund)
• Catharina Götherström, illustratör (Åre)
Mer information om de olika aktörerna hittar ni på Åre Kulturarenas instagram och facebook-konto.

Dagen startar 11.30 och avslutas ca 17.00. Vi möts utanför Studion Åres entré på Stationsvägen 22, Åre. Det kommer finnas möjlighet att köpa fika under dagen, men ät gärna lunch innan. Det är samma schema och upplägg både lördag och söndag, 50 biljetter per dag finns, 300kr/st, först till kvarn!

Gruppen blir tilldelad en guide som tar er runt till de olika aktörerna, som är runt om i Åre centrum, längsta avstånd är 1 km mellan de olika stationerna. Vill ni gå tillsammans i samma grupp, se till att köpa biljetter i samma beställning.

Mer information om dagen kommer i ett mail efter att du köpt din biljett. Vid frågor och funderingar kring Craft and Art Tour vänligen kontakta oss på studioniare@gmail.com.

Craft and Art Festival produceras av Åre Kulturarena - ett samarbete mellan Åre by- och turistförening och Studion Åre. Med stöd från Sparbanksstiftelsen Jämtland och Region Jämtland Härjedalen samt support från Studieförbundet Vuxenskolan.