Data & IT, Övrigt

– En kurs från Studieförbundet Vuxenskolan som förhoppningsvis kan förbättra dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Kursen riktar sig främst till dig som är arbetslös eller riskerar arbetslöshet pga pandemin och som har mycket låg eller ingen kunskap om att använda datorer.

Totalt är det 20 träffar, två gånger i veckan under 10 veckor, 1,5 h/träff. Start i september under v.40. Kursen ges på distans genom plattformen Zoom.
Du behöver, ironiskt nog, en egen dator (stationär eller bärbar) för att delta i kursen. Vid behov kan första träffen kan ske genom mobiltelefon, då visar kursledaren hur en använder Zoom på dator och vi övar på att koppla upp oss genom datorn. Tydliga steg-försteg instruktioner om hur en kopplar upp sig på Zoom kommer på mail och brevledes. Instruktionsfilm skickas per sms. Det är viktigt att du uppger telefonnummer och mailadress vid anmälan. Har du ingen mailadress så kan du ringa till SV och anmäla dig.

Vi använder oss av PC-datorer och operativsystemet Windows.

Del av innehållet:
o Lära känna operativsystemet Windows
o Filsystem, mappar, söka, spara dokument etc.
o Skaffa och hantera sin mail
o Viktiga begrepp, ord och uttryck
o Några kortkommandon
o Att logga in på hemsidor, tex Tempus, Dexter, Arbetsförmedlingen/Platsbanken, Försäkringskassan, banker, ICA/Coop, mm.
o Sociala medier (facebook, instagram, Twitter)
o Söka information och värdera den/källkritik
o Ordbehandlingsprogram, Wordpad / Word, googles skrivprogram.


Anmäla ditt intresse här så kontaktar vi dig inför kursstarten.

Kursen är avgiftsfri.
(Om du får förhinder och inte avanmält dig en vecka innan kursstart, då skickar vi ut faktura på den faktiska kursavgiften, 1900 kr. )