Trädgård, hus och hem

Nu startar vi en tillsammansodling i Ås!
Närmare bestämt på den gamla visningsträdgården bredvid Fröjas handelsträdgård.

Alla som är intresserade är välkomna till denna uppstartsträff på Sunnan (Gula huset på Torsta). Vuxenskolan och Hushållningssällskapet bjuder på lite fika och kommer att berättar om tillsammansodling och hur möjligheterna ser ut i Ås. Om tiden och vädret tillåter kommer vi också att besöka odlingsmarken. Detta är en första träff, och du förbinder dig inte till något genom att delta!


Men, det är väl för sent att odla något i år?
Nu är den bästa tiden att komma igång inför nästa sommar! Redan detta år hinner Ås tillsammansodling plantera vitlök, perenna växter (fruktträd?) och förbereda bäddar. Under vintern hinner ni planera sommarens arbete, gå på inspirerande föreläsningar, drömma och längta till odlingen.


Om Tillsammansodling:

Hur går det till?
Ni är minst tre personer som vill odla.
Tillsammans arbetar ni med odlingen och delar skörden emellan er.
Det finns färdig studieplan där ni steg för steg-för-steg arbetar fram er odling.
Ni kommer att få stöd och råd av oss på SV och vår samarbetspart Hushållningssällskapet.

Fördelarna med en gemensam odling är många; träffa människor, delad arbetsbörda, kunna åka bort utan oro över bevattning eller ogräsrensning mm. Enligt befintliga Tillsammansodlingar är den främsta vinsten gemenskap, delad glädje och att utvecklas tillsammans!

Kostnad?
Du betalar medlemskap i Hushållningssällskapet.
Er tillsammansodling kommer antagligen behöva köpa in material. SV hjälper gärna till att söka medel, men räkna med att varje hushåll/deltagare kan komma att bidra med en slant till fröer mm.

Du anmäler ditt intresse här på hemsidan så kontaktar vi dig inför höstens kick-off och informationsmöte!
Vi kommer också att skicka ut inbjudan till studiebesök och visningar av länets andra tillsammansodlingar. Så passa på att hämta inspiration och "sno" idéer!