Djur, natur & miljö, Hållbar utveckling

Tycker du om att besöka olika verksamheter med eko/reko-profil? Tycker du om att skriva kortare texter? Kan du tänka dig att träffa andra med samma intresse och ekorecensera verksamheter?

Vi gör om den tänkta fysiska träffen i mars till en distansträff efter påsk. Datum och länk kommer snart. Under träffen berättar vi mer om Ekoguiden och hur det fungerar med recensioner och redaktion.

Ekoguiden är en del av organisationen Medveten konsumtion. Det är en digital guide där eko/reko-intresserade kan hitta information och recensioner av verksamheter på orten de befinner sig i. De recenserar endast verksamheter med eko/reko-profil och det kan vara butiker, caféer, frisörer med mera. Ekoguiden finns utspritt i hela landet men än så länge inte i Jämtland – vill du vara med och bygga upp guiden här i Jämtland och lyfta alla eko/reko-verksamheter här omkring? Det finns även möjligheter att skriva sommarkrönika, recensera evenemang och ordna events!

Du som är ideellt aktiv inom Ekoguiden ges även möjlighet att gå vår distansutbildning i miljö, konsumtion och etisk handel, utan kostnad. Du kan tillsammans med andra recensenter/redaktörer vässa dina skrivarskills i en skrivarcirkel med valfri inriktning. SV hjälper dig med cirkel (distans eller fysiska träffar).

Läs mer på www.ekoguiden.se
https://www.medvetenkonsumtion.se/foreningen/
Instagram: https://www.instagram.com/ekoguiden.se/
Facebook: https://www.facebook.com/ekoguiden/

Medveten konsumtion har lanserat ett nyord för framtidens konsument #cirkulent eftersom ordet “konsument” känns passé. Det räcker inte längre att vara hållbara konsumenter, vi måste bli cirkulenter!