Djur, natur & miljö

Tycker du om att besöka olika verksamheter med eko/reko-profil? Tycker du om att skriva kortare texter? Kan du tänka dig att träffa andra med samma intresse och ekorecensera verksamheter?
Ekoguiden är en del av organisationen Medveten konsumtion. Det är en digital guide där eko/reko-intresserade kan hitta information och recensioner av verksamheter på orten de befinner sig i.
Vi recenserar endast verksamheter med eko/reko-profil och det kan vara butiker, caféer, frisörer med mera.
Ekoguiden finns utspritt i hela landet men än så länge inte i Jämtland – vill du vara med och bygga upp guiden här i Jämtland och lyfta alla eko/reko-verksamheter här omkring?

Vi söker:
• En redaktör som vill ha en samordnande roll. Du håller kontakten med föreningen och recensenterna på din ort/stad/län, anordnar recensionsträffar (kan vara på distans) och ser över recensionerna på webben så att de är uppdaterade. Det är också möjligt att dela på redaktörsrollen/cirkelledarrollen.

• Recensenter: du är så aktiv som du önskar, recenserar verksamheter löpande eller/och vid recensionsträffar, skriver korta recensioner och medverkar till att lyfta eko/rekoverksamheter på din ort.
Uppdraget är ideellt och ingen ersättning utgår men däremot erbjuds ett forum att möta likasinnade, nå ut med dina texter och medverka i ett eko/reko-sammanhang. Det finns även möjligheter att skriva sommarkrönika, recensera evenemang och ordna events.

Du som är ideellt aktiv inom Ekoguiden ges även möjlighet att gå vår distansutbildning i miljö, konsumtion och etisk handel, utan kostnad. Du kan tillsammans med andra recensenter/redaktörer vässa dina skrivarskills i en skrivarcirkel med valfri inriktning. SV hjälper dig med cirkel (distans eller fysisk) och ev möteslokal.

Välkommen till SV Järpen tisdagen den 17 mars kl 18:30 -20 då vi bjuder på lite fika och berättar mer om Ekoguiden och hur det fungerar med recensioner och redaktion!
Obs! Kommer även att webbsändas för den som inte har möjlighet att delta på plats. Ange i anmälan om du vill delta på plats eller på distans. (Länk kommer.)
Läs mer på www.ekoguiden.se
https://www.medvetenkonsumtion.se/foreningen/
Instagram: https://www.instagram.com/ekoguiden.se/
Facebook: https://www.facebook.com/ekoguiden/