Media & kommunikation, Övrigt

Fotografera Digitalt
Bli en kreativ, kunnig och medveten fotograf. Ju mer du kan om fotografi, desto mer kan du utveckla dina bilder och låta kreativiteten flöda med ett bättre resultat.
Lär dig ta bra bilder. Vi hjälper dig få koll på bildkomposition, färglära, vitbalansering och skärpedjup. Du lär dig också mer om vad som gör att vi tycker en bild är bra.
Att lära sig fotografera digitalt handlar mycket om att lära sig kamerans funktioner och att förstå hur bilder skapas och hur vi kan redigera dem. Därefter kan du lägga fokus på att hitta roliga motiv och fotografera kreativt.
Träffarna kommer anpassas till deltagarnas förkunskaper och ambitioner. Om du använder systemkamera idag eller funderar på att fotografera med en systemkamera. Vill du lära dig mer än att bara sikta och tryck med mobilen är detta rätt för dig.
Vi kommer bland annat gå igenom:
• Teknik – Lär dig hur du använder slutartider, bländare och ISO samt olika brännvidder.
• Bildkomposition
• Framkallning av digitala bilder med i huvudsak Adobe Lightroom (du behöver inte skaffa programmet om du inte vill, utan det är ett sätt att visa på principerna i hur man redigerar (framkallar) och sparar bilder strukturerat.