Trädgård, hus och hem

Denna vandring den 28 maj är det Björkbacka.
Mellan maj och juli promenerar vi på olika ställen i Östersund och på Frösön och lär oss om några av de mest livskraftiga vilda växterna som finns runt knuten. Vi låter oss överraskas av vad som finns där vi kanske ofta går, fast ändå aldrig har sett att det växer mat och medicin. Vi lär oss grunderna om växternas egenskaper & innehåll, var de växer, när och hur vi skördar, hur vi kan använda dem. Vi samlar enbart växter som är lätta att identifiera och som inte kan förväxlas med giftiga växter. Det handlar om växter som de flesta av oss känner igen men som vi kanske enbart betraktar som ogräs eller ”vanlig grönska” utan att känna till deras fantastiska egenskaper som utsökt mat och folkmedicin.
När?
Tisdag 28 maj kl 18:00-19:30 Björkbacka
Tisdag 18 juni kl 18:00-19:30 Torvalla
Tisdag 2 juli kl 18:00-19:30 Frösöberget

En vecka innan vandringen får du information om exakt var vi ska träffas.

Kostnad: 100 kr per tillfälle.
Bra att veta:
Kläder efter väder. Ta med korg eller papperspåse, gärna även en sax och handskar. Ta med penna och block om du vill anteckna.

Begränsat antal platser. Föranmälan gäller i god tid.

Ledare Nanna Borchert "Jag är ekosystemvetare. Jag njuter av att samla och äta vilda växter samt att anlägga ett eget apotek med medicinalväxter. Jag lär mig mer och mer om växternas fantastiska potential och slutar aldrig fascineras över den rikedom vi har under våra fötter och framför våra ögon vart vi än går. Vilken gåva!"