Hantverk & konst

Med botaniskt tryck och naturlig färgning kan du t ex ge T-shirts eller gamla lakan färg och mönster. Av tygerna kan du sy kläder, väskor och heminredningsdetaljer eller brodera.

Det är en relativt ny teknik som som fascinerar människor världen över. Den berör både naturvetenskap, hantverk och design. Även här i Jämtland har tekniken väckt nyfikenhet och nu erbjuder vi en workshop. På ett utforskande sätt får du lära dig grunderna i botaniskt tryck och är redo att fortsätta experimentera så fort löven spricker ut!

Nu på senhösten med begränsade möjligheter till växter erbjuder vi ett riktigt bra paketpris. Det inkluderar material, liten fika på fredag och 2 sopplunch med kaffe på lö-sö, samt en inspirerande miljö vid Kyrkås Kulturgård, en levande lantgård med upplevelser för alla sinnen. Extra tyg och mer fika finns att köpa. Max 5 deltagare.

Inspirationsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=rMBcy3-qpl8&fbclid=IwAR0ezsNKlpihNLQsc1g5Tc2VoA4jdLinZVuxApGkLzafsOnbhsP9ENRpI38

:::::::::::::::
Vid fysiska träffar gäller följande:
• Delta endast om du är helt symtomfri.
• Om du tillhör en riskgrupp eller är 70 år och äldre, avråder vi dig från att delta i verksamheten just nu.
• Håll minst 2 meters avstånd till varandra, även i pauser.
• Tillämpa god handhygien. Hosta och nys i armvecket.
• Undvik dela material med andra (rengör ofta ev delat material)
• Var hellre extra försiktig än oförsiktig.

Vi öppnar med försiktighet upp för fysiska träffar. Vi gör en noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheters rekommendationer och anvisningar. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer angående de rådande omständigheterna för smittorisk och anpassar vår verksamhet. Vi fortsätter gärna också med folkbildning digitalt eller på distans, och de grupper som kan träffas med fördel utomhus.
Information om eventuella ändringar kring arrangemang uppdateras på vår webbplats och på facebooksida. Om du känner dig sjuk ska du stanna hemma. Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år och äldre avråder vi dig från att delta i verksamheten just nu. Detta utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida: folkhalsomyndigheten.se
Hör av dig till oss på kontoret vid frågor.