Mat & dryck

Lär dig göra Kombucha


Vill du lära tillverka din egen kombucha? Det är enkelt och roligt att göra kombucha. Kombucha är en asiatisk hälsodrick.

Kombucha tillverkas av grönt ekologisk te som fermenteras med hjälp av en scoby (svamp) till en kolsyrad dryck som sedan kan drickas naturell eller smaksättas.
Kursen inleds med lite fakta om kombuchan och vad som händer i kroppen med ett fermenterat livsmedel.

Sedan får du lära dig om de olika tillverkningsstegen, råvaror och utrustning som behövs samt kring förvaring och hållbarhet. Åshild berättar även hur hon smaksätter kombucha, med bär och örtkryddor.
Under kursen får du starta en liten sats av kombucha att ta med dig hem för att arbeta vidare med.

Kursledare:

Åshild Haaheim, hälsoinspiratör. Kontakt Åshild: natureinthemiddle@gmail.com


Kostnad:

400,-

I kostnaden ingår en flaska med kombucha och en scoby.



Varmt välkommen!