Mat & dryck

Lär dej tillverka din egen färskkorv från grunden.

Att tillverka korv hemma är enklare än vad man kan tro, men man kan trots det behöva lite kunskap och tips för bästa möjliga resultat. Under kursen får man lära sig allt man behöver veta om ingredienser och tillverkningsprocessen. Man börjar med en genomgång av kött och hur man styckar och bereder köttet. Sedan kommer vi till fettet, utan fett ingen riktig korv. Fettet är en smakbärare som ger korven rätt konsistens och saftighet. Därefter är det dags att välja kryddning av korven. Här finns ett antal recept man kan gå efter men det finns också utrymme för egna kreativa kryddningar för att skapa just din personliga smak. När färsen är kryddad och klar ska fjälstren fyllas och det färdiga resultatet tar du med hem så att du kan bjuda vänner och bekanta på ditt hantverk.
Köttet vi använder kommer från gris från Görvik, Hammerdal
Vi kommer även att passa på att göra lite olika tillbehör.
Korvspruta kommer att finnas på plats men om du har egna grejer som du vill testa så får du såklart ta med dom.
Medtag egen lunch.

Välkommen med din anmälan här eller med mail till ulrika.karlsson-thalen@sv.se