Hantverk & konst

Helgkurs 17-18 september eller 22-23 oktober 2022

Uttryck din kreativitet i en enkel teknik. Lär dig att tova ihop ull med tyg för att skapa vackra, häftiga, fantastiska tyger som kan bli sjalar, handledsvärmare, datorfodral, ljuslyktor - ja, vad som helst... Vi använder rullteknik som inte är lika blöt och löddrig som den du är van vid om du tovat på "gammalt" sätt.
Kolla in ”Foton” på Facebook-sidan ”ganell – textil, färg, form” om du vill se hur nunotovat kan se ut.

Kursen passar nybörjare och den som ”provat på” och vill fräscha upp tekniken.

NÄR?
17-18 september eller 22-23 oktober 2022. Tid 9-16 eller 10-17 (meddelas senare).

VAR?
Studieförbundet Vuxenskolan, Armégränd 6 i Östersund.

VAD FÅR JAG?
12-14 timmars kurstid med handledning i alla moment, korta teoripass, dokumentation så att du kan fortsätta tova efter kursen, material till ett första projekt, samt kaffe/te – och en massa inspiration till ditt fortsatta tovande. Det finns tillgång till allt material du behöver, en del är gratis och resten betalas efter kursens slut. Om du vill ta med eget material så ta hellre litet av flera sorter än mycket av en, så att du kan experimentera.

KOSTNAD?
Hela helgen 1888 kr. I mån av plats kan du delta enbart på lördagen för 1111 kr.

FÖRBEREDELSE? Ta med:
Frottéhanddukar som du inte är rädd om, 1-2 stora (typ badlakan) och 2-3 små. En trasa för golv och en för bord.
Måttband och tygsax. Plastkasse att ta hem blöta handdukar och det du har tovat i. Gärna tunna och glesa tyger/plagg som du tröttnat på för att ge nytt liv i ett tovat tyg (tänk tunn scarf/sommartunika från Indiska). Lunch (möjlighet till uppvärmning finns) och fikatilltugg.