Mat & dryck

Lär dej tillverka din egen färskkorv från grunden.

Att tillverka korv hemma är enklare än vad man kan tro, men man kan trots det behöva lite kunskap och tips för bästa möjliga resultat. Under kursen får man lära sig allt man behöver veta om ingredienser och tillverkningsprocessen. Man börjar med en genomgång av kött och hur man styckar och bereder köttet. Sedan kommer vi till fettet, utan fett ingen riktig korv. Fettet är en smakbärare som ger korven rätt konsistens och saftighet. Därefter är det dags att välja kryddning av korven. Här finns ett antal recept man kan gå efter men det finns också utrymme för egna kreativa kryddningar för att skapa just din personliga smak. När färsen är kryddad och klar ska fjälstren fyllas och det färdiga resultatet tar du med hem så att du kan bjuda vänner och bekanta på ditt hantverk.
Köttet vi använder kommer från gris från Görvik, Hammerdal
Vi kommer även att passa på att göra lite olika tillbehör.
Korvspruta kommer att finnas på plats men om du har egna grejer som du vill testa så får du såklart ta med dom.
Medtag egen lunch.

Välkommen med din anmälan här eller med mail till ulrika.karlsson-thalen@sv.se


Kursledare
Ledare ledarsson, Kort presentation av ledare. Läs mer om xxx på byt texten här - hemsidesnamn - byt även ut länktexten

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”kursnamn”

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Beskriv lokalen kort om det behövs extra info t ex: Lokalen ligger en trappa upp, liten hiss finns. Portkod kommer med kallelsen.

Skriv ut om arrangemanget genomförs i samarbete med någon förening. Skriv också om ev rabatt vid medlemskap i den förening man samverkar med. Ordinarie pris skrivs alltid i arrinfo.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.