Dans

Linedance är en koreograferad dans med upprepade sekvenser av steg som en grupp människor gör tillsammans, stående i linjer, därav namnet linedance. Varje lincedance-dans består av fasta stegkombinationer som upprepas under dansens gång.
På en kurs i linedance behöver du inte ha någon danspartner utan hela linedance-gruppen dansar tillsammans. Linedance är känt för att dansas till country-westernmusik, men linedance kan lika gärna utövas till pop, swing, rock eller nästan vilken musik som helst.

Linedance har utövats i USA, åtminstone sedan 1950-talet, då den linedance-liknande dansen Madison var populär. San Fransisco-stomp från 1961 passar också väl in på definitionen av linedance. Under 1970-talet skrevs flera linedance-stycken som var starkt förknippade med country-westernmusik. Många av dessa var också starkt påverkade av 70-talets discovåg.

Linedance är en kul dansform, där du lär sig utveckla koordinationen. Linedance är också bra träning och lämpar sig väl för nybörjare.
Våga prova en gång innan du betalar. Skriv i noteringen "Prova" så kommer fakturan efter första gången. Ni som vet att ni vill gå och anmäler er utan en "provapågång" har förtur och er anmälan blir bindande.
Ledaren ser gärna att ni är vaccinerade.
Gruppen har dansat tillsammans en termin, så det är bra om du har dansat tidigare.

Eva Dillner är en erfaren ledare som sprider glädje.
Har du frågor går det bra att ringa henne 070-215 23 21