Hälsa & välbefinnande

Dropp-in Qi-gong. Varje fredag kl 12.45-13.30

"Sheng Zhen Healing Gong" är en mycket mjuk form av Qi gong som passar alla och som är lätt att lära sig. Detta är "mindfulness", fysisk träning samt lung- och andningsträning i ett och samma pass! Vi tränar lågintensivt med mjuka rörelser för hela kroppen, andningen och sinnet. Denna form av Qi gong är tänkt att utföras sittande på stol men rörelserna kan anpassas till stående position.
Vi tränar i mjuka kläder, mjuka skor (eller barfota). Utöver detta behövs inget annat. Inga förkunskaper krävs.

Kostnad: Swisha 40 kr till SV på plats när du kommer.


Uppehåll 23/10.


Om du önskar mer fördjupning finns det flera kurser i Qi gong.

Ledaren Elsie Berg har sedan år 2000 tränat och studerat bl a medicinsk Qi gong i Kina och Sverige. Innan hon flyttade till Östersund höll hon under tio år kurser i Medicinsk Qi gong samman med Stockholms kommun, Posten och Filminstitutet.

Max 8 deltagare.
Föranmälda har förtur. Därefter är det insläpp i mån av plats.:::::::::::::::
Vi öppnar upp med försiktighet.
Från och med nu öppnar vi med försiktighet upp för fysiska träffar igen. Vi gör en noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheters rekommendationer och anvisningar. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer angående de rådande omständigheterna för smittorisk och anpassar vår verksamhet. Vi fortsätter gärna också med folkbildning digitalt eller på distans, och de grupper som kan träffas med fördel utomhus.
Information om eventuella ändringar kring arrangemang uppdateras på vår webbplats och på facebooksida. Om du känner dig sjuk ska du stanna hemma. Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år och äldre avråder vi dig från att delta i verksamheten just nu. Detta utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida: folkhalsomyndigheten.se

Vid fysiska träffar gäller följande:
• Delta endast om du är helt symtomfri.
• Om du tillhör en riskgrupp eller är 70 år och äldre, avråder vi dig från att delta i verksamheten just nu.
• Håll minst 2 meters avstånd till varandra, även i pauser.
• Tillämpa god handhygien. Hosta och nys i armvecket.
• Dela inte material med andra
• Ta gärna med eget fika, termos etc. för att undvika trängsel och att flera personer rör vid exempelvis samma koppar och fat.
• Var hellre extra försiktig än oförsiktig.

Hör av dig till oss på kontoret vid frågor.