Djur, natur & miljö, Hälsa & välbefinnande

Hoverbergsgubben och jag

Välkommen med på en annorlunda upplevelse med meditation, sång och musik. Denna gång bjuder jag dig med på en resa in i dig själv och djupt in i jorden, då vi skall vara i Hoverbergs grottan och meditera.

Hoverbergsgrottan är Sveriges längsta klyftgrotta. Den upptäcktes i 1897 och vars längd är 81 meter. Enligt sägnen bodde Hoverbergsgubben i grottan fram till människorna började vara där.

Att få komma djupt inne i berget kan öppna upp för ny upplevelser och under denna meditationsträff kan du få möta dig själv och jorden på ett nytt sätt. Träffen kommer innehålla sång och musik, guidad meditation och en trumresa med fokus på kärlek till Moder Jord, oss själva och till allt liv. Vi erbjuder dig en stund av att bara vara. Att få lyssna och ta in, se, känna och uppleva med din sinnen det som är.

Under höstterminen blir det tre tillfällen: lördag 23/10, lördag 20/11 och tisdag 21/12 kl 13.00 -15.00. Till varje träff tar jag med mig en eller två goda vänner som bidrar med musik och sång. Så passa på att anmäla dig till samtliga träffar på en gång. Denna anmälan avser 21 december.

Ta med sittunderlag eller liggunderlag, gärna en filt och ha på varma kläder och varma skor. Det är fuktigt och svalt i grottan.

Ledare: Åshild Haaheim. Åshild är meditationslärare i mindfulness och yogalärare. Hon har arbetat med mindfulness och yoga i sitt arbete som psykolog sedan 2007. På sin fritid älskar Åshild att spendera tid i naturen, sjunga och spela på sin trumma och gör ceremonier. Åshild har YouTube kanalen Nature In The Middle där hon delar med sig av både mindfulness meditationer, yoga, övningar för att skapa en bättre psykisk hälsa, samt ceremonier i naturen och olika sånger.