Hantverk & konst

NUNOTOVNING 29-30 oktober 2022

Är du sugen på att nunotova igen? En fortsättningskurs med tekniken att spara ut valda delar i tovningen så att ull- eller ull-och tyglagren inte fäster ihop just där. På så sätt skapas reliefmönster eller andra spännande effekter. Men även du som hellre vill göra något annat är välkommen för handledningen är individuell. Kursen passar den som tovat/nunotovat med rullteknik tidigare.

NÄR?
29-30 oktober 2022. Tid 9-16 eller 10-17 (meddelas senare).

VAR?
Studieförbundet Vuxenskolan, Armégränd 6 i Östersund.

VAD FÅR JAG?
12-14 timmars kurstid med handledning i alla moment, korta teoripass samt kaffe/te – och en massa inspiration till ditt fortsatta tovande. Det finns tillgång till allt material du behöver, en del är gratis och resten betalas efter kursens slut. Om du vill ta med eget material så ta hellre litet av flera sorter än mycket av en, så att du kan experimentera.

KOSTNAD?

Hela helgen 1888 kr. I mån av plats kan du delta enbart på lördagen för 1111 kr.

FÖRBEREDELSE?
Ta med:
Frottéhanddukar som du inte är rädd om, 1-2 stora (typ badlakan) och 2-3 små. En trasa för golv och en för bord.
Måttband och tygsax. Plastkasse att ta hem blöta handdukar och det du har tovat i. Gärna tunna och glesa tyger/plagg som du tröttnat på för att ge nytt liv i ett tovat tyg (tänk tunn scarf/sommartunika från Indiska). Lunch (möjlighet till uppvärmning finns) och fikatilltugg.