Trädgård, hus och hem

Nu startar Odlingsakademin!
Många människor idag längtar efter att komma närmare naturen och att leva hållbarare. Odlingsakademin är en gemenskap där vi tillsammans lär oss om odling och sambanden mellan klimat, kretslopp och vår hälsa. Välkommen att vara med!
Vill du vara med och ta del av SMICE Odlingsakademins olika aktiviteter?!
Föreläsningar, kurser, seminarier med mera är på g.

Anmäl dig här så får du mer information via mail och/eller sms!


Vad gör vi?
I Odlingsakademin erbjuds en bred palett av kunskap och vi lär vi oss tillsammans genom föreläsningar och studiecirklar. Kurserna följer odlarens år och går från att planera sin trädgård till att ta hand om skörden. Däremellan blir det besök av inspirerande trädgårdsprofiler som delar med sig av sina knep! Det finns också möjlighet att fördjupa sig i särskilda områden, som t.ex. hur man kan närma sig självhushållning i sin villaträdgård permakultur, bokashi, hydrophoni (odling i vatten), beskärning, trädgårdsutsmyckningar gödning och kompost. Odlarkompisar som höns och bin får också vara med på ett hörn!

Hur du kan vara med
Det skall vara roligt att lära sig! Våra grupper är öppna för alla som vill lära sig mer om odling mat och hållbarhet. På köpet kommer gemenskap, nya nätverk och bekanta som delar ditt intresse. Under året planerar vi dessutom för gemensamma aktiviteter som tillsammansodling, skördefest och plantbytardagar.