Mat & dryck, Trädgård, hus och hem

Drömmer du om att kunna skörda egenodlade grönsaker från dess att snön smälter på våren fram till sent på hösten utan att behöva så och plantera om dem varje år? Vill du odla mer klimatsmart och långsiktigt? Önskar du dig mindre ogräsrensning och mer tid för skörd och förädling? Vill du få en trädgård som dessutom är bra för planeten och som blir bördigare och vackrare för varje år? Trädgårdsmästare Martin Gustafsson berättar om odling och matlagning av fleråriga grönsaker. Martin Gustafsson är trädgårdsmästare bosatt i Stjärnsund med mångårig erfarenhet av skogsträdgårdsodling, fleråriga grönsaker och permakultur. Föreläsningen ges på plats på Clarion Hotell Grand i Östersund, du som vill kan istället delta online, anmäl dig då till onlineföreläsningen för att få en länk:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-jamtlands-lan/kurser/odlingsakademin-online-forelasning-om-att-odla-och-foradla-flerariga-gronsaker-56226/


 


 


::::::::::::::: Vi öppnar upp med försiktighet. Från och med nu öppnar vi med försiktighet upp för fysiska träffar igen. Vi gör en noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheters rekommendationer och anvisningar. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer angående de rådande omständigheterna för smittorisk och anpassar vår verksamhet. Vi fortsätter gärna också med folkbildning digitalt eller på distans, och de grupper som kan träffas med fördel utomhus. Information om eventuella ändringar kring arrangemang uppdateras på vår webbplats och på facebooksida. Om du känner dig sjuk ska du stanna hemma. Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år och äldre avråder vi dig från att delta i verksamheten just nu. Detta utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida: folkhalsomyndigheten.se Vid fysiska träffar gäller följande: • Delta endast om du är helt symtomfri. • Om du tillhör en riskgrupp eller är 70 år och äldre, avråder vi dig från att delta i verksamheten just nu. • Håll minst 2 meters avstånd till varandra, även i pauser. • Tillämpa god handhygien. Hosta och nys i armvecket. • Dela inte material med andra • Var hellre extra försiktig än oförsiktig. Hör av dig till oss på kontoret vid frågor.