Hälsa & välbefinnande

Med tacksamhet, glädje, kraft och kärlek vill jag bjuda in dig till denna 8 veckors kurs i kundaliniyoga där vi kommer gå genom chakrasystemet för att stärka ditt immunförsvar. Att investera i din egen hälsa och välmående är viktigt i dessa dagar.

Kundaliniyoga är en kraftfull yogaform där du bygger upp både en inre styrka samt en fysisk styrka. Du börjar med din kropp som är som den är just nu. Utgår därifrån och bygger upp din kropp i din takt.
Under kursen får du lära dig att älskar och respektera kroppen som den är. Njuta av kroppen, stärka kroppen och sinnet genom de olika yogapassen vi kommer arbeta med. Kundaliniyoga stärker din förmåga att vara närvarande och leva i större vakenhet och harmoni med dig själv och din omgivning.

Chakrasystemet är en yogisk modell, som beskriver olika energicentra i kroppen, som löper längs en linje från ryggslutet upp längs ryggraden. När du utövar yoga får du en egen upplevelse av dessa energipunkter i din kropp. Arbete med energicentran löser upp olika blockeringar i kroppen och ditt immunförsvar stärks, samt din förmåga till att hantera påfrestningar och stress ökar. Chakrasystemet kan även ses som en användbar modell till självkännedom, hälsa och personlig utveckling. Chakran är kopplade till olika kroppsdelar, körtlar och till nervsystemet i den fysiska kroppen. De är också kopplade till olika mentala och känslomässiga egenskaper samt till din grad av andlig medvetenhet. Enligt det yogiska synsättet är de flesta sjukdomar resultatet av obalanser i chakrasystemet. Vanligtvis beskriver yogan sju stora chakran. Inom kundaliniyogan är auran, energifältet runt kroppen, det åttonde chakrat. Så vi kommer också arbete med yogapass för auran.

I denna 8 veckors online yogakurs kommer du få med skriftlig information om alla de olika charken, bilder på yogapassen samt länkar till yogapassen inspelad med mig. Detta gör att du kan gör övningarna så ofta som du önskar och vill. Du kommer också få olika frågor som rör din personlig utveckling som utgår från varje chakrasystem. Detta för att du skall kunna få så stor nytta och glädje av att arbeta med dina charken och släppa taget om såväl fysiska som känslomässiga spänningar. Under krusen grå det att ställa frågor till mig via en grupperat och deltagarna uppmuntras att dela sin upplevelser.

Att skapa en daglig rutin av yoga och meditation rekommenderas under denna krus. Det är nämligen då som yogan får sin full kraft och du kan leva ditt fulla potential.

Yogalärare: Seema Pardeep Kaur, som många känner som Åshild Haaheim. Seema Pardeep Kaur är Instruktör i kundaliniyoga. I över 20 år har jag utövad yoga i olika former. Sedan 2007 har jag undervisat i mindfulness meditation och yoga i mitt arbeta som psykolog. Sedan 2019 har jag undervisat i kundaliniyoga. Yogan har lärt mig mycket om leva i närvaro, hantera smärta och har varit en viktig del av min dagliga praktik. Kundaliniyogan har gett mig kraft att våga vara den jag är fullt ut och gå hjärtats väg.

Vi kommer arbeta i Studieförbundet Vuxenskolans lärplattform: Lernify.
Plats: Hemma vid dator, träna och studera så mycket du vill och när du vill. Allt material kommer vara tillgänglig på nätet under sommaren.

Kostnad:
1520,- för privatpersoner
1200,- för personer som är sjukskrivna eller egenföretagare med låg inkomst pga coronaviruset
960,- för personer som heltids student, pensioner och arbetssökande

Anmälan: är bindande

Hjärtligt välkommen

Seema Pardeep Kaur